Modern futbolun modası: Dövme


Yeşil sahanın yıldızları oynadıkları futbolun yanı sıra tuvale çevirdikleri vücutlarıyla da akıllarda kalırlar. Kimi futbolcular vahşi hayvan figürlerine kimisi de aile üyelerinin isimlerine vücutlarında yer veriyor.

İşte futbol dünyasında en gizemli ve ilginç sayılabilecek futbolcu dövmeleri...

1.Raul Meireles


2012-2016 yılları arasında Fenerbahçe'de forma giyen Portekizli oyuncunun bacağında İstanbul yazısı ve Sultanahmet Camii dövmesi bulunuyor.

2.Leroy Sane


Leroy Sane, sırtına 2017 Şubat ayında Monaco'ya Şampiyonlar Ligi'nde attığı gol sonrasındaki sevincini kazımış.

3.Sulley Muntari


Ganalı Müslüman oyuncunun göğsünde Allah yazıyor.

4.Alessio Cerci


Atlético Madrid'de oynayan sağ kanat Alessio Cerci, eski takımı Torino'nun ile Genoa ile karşılaştığı maçta attığı golün tarihini göğsüne dövme olarak yaptırmış.

5.Mauro Icardi


Inter'in kaptanı Mauro Icardi, çocuklarının isimlerini vücuduna kazımakla kalmamış, her yerini dövme ile kaplamış.

6.Ricardo Quaresma


Beşiktaş’ın yıldızı Quaresma’nın 2 tane gözyaşı dövmesi var ve nedenini şu şekilde açıklıyor: “Oyun stilimi değiştirirsem kendime güvenimi kaybederim. Milano’da böyle oldu. Oyundan zevk almayı unuttum. Bir sabah kalktım ve ağlamaya başladım. Yıllar sonra yaptırdığım gözyaşı dövmesini oyundan çok zevk aldığımı hissettiğim an ağladığım o günleri unutmamak için yaptırdım.”

7.Lionel Messi


Leo Messi, oğlu Thiago'nun el izini bacağında taşıyor.

8.Sergio Ramos


Real Madrid’in kaptanı Sergio Ramos, elinin üzerine yazdırdığı sayılarla dikkatleri çekiyor. 32 ve 35, Sevilla’da oynadığı zamanlardaki sırt numaralarını. 19, İspanya Milli Takımı ile çıktığı ilk maçtaki yaşını temsil ediyor. 90 ise hala gizemini korumakta.

9.Daniele De Rossi

De Rossi, sağ bacağının arkasında yer alan üçgen levha ile rakiplerini kibarca uyarıyor.

10.Gregory van der Wiel


Fenerbahçe'ye büyük umutlarla transfer olan ancak bekleneni veremeyip Cagliari'ye giden van der Wiel oynadığı futboldan ziyade boynundaki "Firavun" dövmesiyle akıllarda kaldı.

Hiç yorum yok