İngiltere'de ırkçılığa karşı sosyal medya boykotu


Premier Lig oyuncuları, Profesyonel Futbolcular Derneği’nin ırkçılık karşıtı kampanyasını desteklemek amacıyla sosyal medyayı 24 saat boyunca boykot etti.

Profesyonel Futbolcular Derneği, İngiltere ve Galler’deki profesyonel oyuncuları boykot öncesi sosyal medya platformlarından #yeter etiketiyle mesaj yayınlamaya çağırdı.

Dernek, kampanyanın amacının sosyal medya şirketleri ve spor kuruluşlarının ırkçı tacizlere karşı harekete geçmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Tottenham Hotspur ve İngiltere Milli takımının savunma oyuncusu Danny Rose, “Gelecekteki oyuncuların kariyerim boyunca yaşadıklarımı yaşamamasını istiyorum." dedi.

“Toplu olarak, sadece beklemede kalmaya istekli değiliz; oyuncuları bu iğrenç tacizden korumak için futbol otoriteleri ve sosyal medya şirketleri tarafından çok az şey yapılıyor.” 

Manchester United'ın defans oyuncusu Chris Smalling, takım arkadaşı Ashley Young'ın Barcelona'daki Şampiyonlar Ligi maçının ardından Twitter'da ırkçı tacize maruz kalmasından sadece birkaç gün sonra kampanyayı destekledi.

Smalling, “Kariyerim boyunca sözlü istismarı sadece “oyunun bir parçası ”olarak kabul ettim ve görmezden geldim, ancak Twitter, Instagram ve Facebook'un bu konuda önlem almasının zamanı” dedi.

Profesyonel Futbolcular Derneği, boykotun "futbolda ırkçılığın üstesinden gelmek için daha uzun bir kampanyadaki ilk adım" olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok