Huzur içinde uyu Josef Sural...


Futbol camiası dün üzücü bir haberle güne başladı. Kayseri deplasmanı dönüşünde Alanyaspor oyuncularını taşıyan minibüs kaza yaptı. Kazada Alanyaspor’un Çek futbolcusu Josef Sural hayatını kaybetti.

Sural, Çekya’nın Hustopece şehrinde 30 Mayıs 1990’da dünyaya geldi. Sokol Sakvice takımında futbol kariyeri başladı. FC Brno’da profesyonel olarak oynamaya başladı ve 18 yaşında A takıma yükseldi. 2008’de Zbrojovka Brno takımına transfer oldu. Bu kulüpte oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Sural, ülkesinin en önemli takımlarından birçok teklif aldı. 2011’de Slovan Liberec takımına imzayı attı ve burada 1 lig şampiyonluğu ve 1 Çek Cumhuriyeti Kupası kazandı. 2016’da 1 milyon 250 bin euro bedelle Çekya’nın en başarılı takımı Sparta Prag’a transfer oldu. 3 yıl oynadığı Prag formasıyla 80 maçta 25 gol kaydetti ve 9 asist yaptı. 1,84 boyundaki forvet, 15 Ocak 2019’da 160 bin euro bedelle Alanyaspor’a geldi. Alanyaspor’la 11 maça çıktı ve 1 kez fileleri havalandırdı.

Sural, Aytemiz Alanyaspor ile sözleşme imzaladığı basın toplantısında, "Burada olmaktan mutluyum. Takımın daha iyi yerlere gelmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Alanya, ailemle yaşayabileceğim bir yer. Türkiye ligini de takip ediyordum. Burada futbol oynamanın ve yaşamanın ne kadar güzel olabileceğini düşündüğüm için Alanyaspor'u tercih ettim." açıklamalarında bulunmuştu.

İkinci kızı şubat ayında dünyaya geldi

28 yaşında hayata gözlerini yuman Josef Sural’ın 2 buçuk ay önce ikinci kızı doğmuştu. Sural, kızının doğduğu 7 Şubat'ta sosyal medya hesabından "Eşimle ikinci kez hayatımızın en güzel anını yaşıyoruz. Şimdi ikinci kızımız Melissa Denise ile. Aileye hoş geldin küçük prenses." mesajını paylaşmıştı.

Türkiye’ye karşı da oynadı

20 kez milli takım formasını giyen Sural, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ettiği grup karşılaşmasının son 19 dakikasında oynamıştı.





Hiç yorum yok