PSG’deki Türk: Metehan Güçlü


Mbappe, Neymar, Cavani gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Fransa şampiyonu PSG, Şubat 2019’da 20 yaşındaki Metehan Güçlü ile 3 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Genç oyuncu, Türk futbolunun gelecekteki yıldızları arasında gösteriliyor.

Metehan Güçlü, 1999’da Fransa’nın Montfermeil şehrinde doğdu. Metehan, futbola yatkın bir aileden geliyor. Ağabeyi Ayhan Güçlü, Türkiye U18 ve U19 Milli Takımları’nın formasını giymiş.

Adıyamanlı bir babanın ve Kahramanmaraşlı bir annenin oğlu Metehan’ın futbol kariyeri ağabeyleri ile birlikte Paris'te amatör bir kulüp olan Bondy'de başladı. 9 yaşındaki yetenekli çocuk, 3 sene sonra PSG yetkilileri tarafından fark edildi ve Fransa devinin altyapısına transfer edildi.

Sol açık, sağ açık ve santrafor mevkilerinde görev alan genç oyuncu, 2012 yılında şu anda dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösterilen Kylian Mbappe ile beraber PSG Performans Geliştirme Merkezi'ne girdi. 2016’da PSG U17 takımıyla lig şampiyonluğu sevinci yaşadı ve 21 maçta 25 kez fileleri havalandırdı. Bu performansıyla göz kamaştıran gurbetçi futbolcu, 2015/16 sezonunda ise PSG U19 takımıyla 2 resmi maçta forma giydi.

Bu sezon başından itibaren PSG Rezerv takımıyla National 2 Ligi'nde oynayan Metehan, 16 maçta 11 gol kaydetti ve belirli bir seviyeye yükseldiğini gösterdi. Türk oyuncunun bu performansı PSG’nin patronu Thomas Tuchel’in de dikkatini çekti ve Tuchel Metehan’ı Şampiyonlar Ligi eleme maçları listesine aldı. Ayrıca birkaç ay önce takımın as oyuncularının Katar’da yaptığı kış kampında Metehan’a da yer verdi.

Türkiye U17, U18 ve U19 Milli Takımları’nda da forma giyen genç oyuncu U19 Milli Takımı ile 7 maçta 1 gol attı.

Metehan, bu sezon ilk kez profesyonel bir maça çıktı. İlk maçını Nantes’a karşı oynayan 20 yaşındaki futbolcu, takımının 3-2 yenildiği maçta bir gol atmayı başardı.

Metehan'ın ilk profesyonel maçında Nantes'a attığı gol:

Hiç yorum yok