Ligimizin kapısından dönen yıldızlar


Aralarında Ibrahimovic ve Kaka gibi isimlerinde bulunduğu dünyaca ünlü yıldızlar Süper Lig’in kapısından dönmüştü. Kimi cılız ve solucan gibi denerek transfer edilmedi kimi ise yanlış transfer politikalarından dolayı. İşte ne yazık ki ligimizde izleyemediğimiz 10 yıldız:

10. Jimmy Floyd Hasselbaink


O dönemde AZ Alkmaar forması giyen Hasselbaink 1994’te Samsun’a geldi.  Bir haftalık deneme sürecinden sonra dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilmedi. Samsunspor tarafından beğenilmeyen Hasselbaink, Chelsea formasıyla gol kralı oldu ve takımın unutulmazları arasına girdi.

9. Fernando Gago


Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, 2007’de Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Boca Juniors’tan transfer ettiği Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etmişti. Sezgin, bonservisi 10 milyon dolara düşürdüklerini fakat kaynak sağlanamadığından transferin gerçekleşmediğini ifade etmişti.

8. Sami Hyypia


10 yıl Liverpool forması giyen başarılı savunma oyuncusu Sami Hyypia, 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzere Samsun’a geldi. Gerede kampında antrenmanlara çıktı fakat aynı Hasselbaink’te olduğu gibi beğenilmeyerek gönderildi.

7. Robinho


Dönemin Fenerbahçe yönetimi, henüz 18 yaşında olması nedeniyle Brezilyalı yıldızın transferinden vazgeçmişti.

6. Kaka Leite


2003 yılında Sao Paulo'da oynadığı dönemde, menajerler tarafından Gaziantepspor’a tavsiye edildi. Kulüp Başkanı Celal Doğan’ın onay vermemesi üzerine transfer gerçekleşmedi. Yıldız oyuncu aynı yıl 8,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Milan'a imza atmıştı.

5. Andry Shevchenko


1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev'de oynadığı dönemde menajerler aracılığıyla Trabzonspor'a önerildi. Dönemin Trabzonspor yönetimi ‘Ünlü değil. İsmi duyulmamış’ diyerek Ukraynalı golcünün transferine sıcak bakmadı.

4. Pavel Nedved


Sparta Prag’da oynadığı sıralarda Galatasaray’ın ilgilendiği fakat genç yaşı nedeniyle istenmediği iddia ediliyor. Çek efsane, Juventus'a 2001 yılında 41.2 milyon Euro karşılığında transfer oldu ve 2003 yılında 'Avrupa'da Yılın Futbolcusu' seçildi.

3.Mesut Özil


En şaşırtıcı istenmeme olaylarından birisi de Mesut Özil’e ait. Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın Mesut ile görüşüp onu idmana götürmüştü ancak yöneticiler "Bu çocuk çok cılız, solucan gibi. Bundan futbolcu olmaz. Denemeye bile gerek yok." demişti.  Bunun üzerine Beşiktaş’ta da şansını denemek isteyen Mesut, “futbolcu tipi yok" bahanesiyle istenmedi.

2. Ronaldinho


Henüz yıldızının parlamadığı yıllarda Diyarbakırspor’a önerildi fakat yönetimden onay çıkmadı. Efsanevi yıldız Gremio forması giydiği dönemde Galatasaray’ında gündemindeydi ama 3 milyon dolarlık bonservisi transfere engel oldu.

1. Zlatan Ibrahimovic


2000 yılında Malmö forması giyen Zlatan, Beşiktaş’ın da dikkatini çekti fakat dönemin teknik direktörü Nevio Scala bu transfere onay vermedi. Böylece Beşiktaş ileride kendinden çok söz ettirecek olan futbol dehası Zlatan’ı elinden kaçırmış oldu.

Hiç yorum yok