Viking ve Terminatör


Birinin lakabı Viking diğerinin ise Terminatör. İkisi de hırslı ve mücadeleci oyunuyla kısa zamanda taraftarın sevgisini kazandı. Sezonun ilk yarısında gösterdikleri performansla göz doldurdular. Başarılı savunma hamleleriyle rakiplerine geçit vermediler. İkinci yarıda da rakip forvetlerin bu savunma ikilisine karşı işlerinin zor olduğunu söyleyebiliriz.

Simon Kjaer geçen sezonun başında 7.50 milyon Euro’ya transfer edildiğinde birçok kişi tepki göstermişti. Danimarkalı oyuncu ise başarılı performansıyla yerinde bir transfer olduğunu kanıtladı. Şu anda Fenerbahçe’nin en iyisi diyebileceğimiz 27 yaşındaki yıldız kısa sürede takımına uyum sağladı ve 3.kaptan oldu. Önceki sezonlarda çoğu zaman başarısızlığıyla eleştirilen Bruno Alves bile geçen sene Kjaer’in yanında sırıtmamıştı. Bu sene Skrtel’in gelmesiyle birlikte daha uyumlu bir ikili oldular. Kjaer’in bu performansı Avrupa’nın dev kulüplerinin de gözünden kaçmadı. Inter, Milan, Chelsea ve Arsenal gibi takımlar 20 milyon Euro’ya varan teklifler yaptı. Başarılı stoper ileride Fenerbahçe’ye büyük paralar kazandıracak gibi görünüyor.

Savunmadaki partneri Martin Skrtel ise Kjaer hakkında şu cümleleri aktardı: "Onu buraya gelmeden de tanıyordum. Buraya geldikten sonrada bir insan olarak da ne kadar iyi olduğunu gördüm. Harika bir futbolcu olduğunu zaten biliyordum. İyi bir insan olduğunu da burada tanıyarak gördüm. İş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Simon ile şu ana kadar işler bizim için iyi gitti. Sezon sonuna kadar da böyle olması gerekiyor."


Uzun yıllar Liverpool’da forma giydikten sonra Fenerbahçe’ye transfer olan 32 yaşındaki Martin Skrtel’ın kalitesi belliydi. Tecrübeli stoper 9 yıl Liverpool gibi üst düzey bir takımın stoperliğini ve bir süre de kaptanlığını yaptı. Aynı zamanda Skrtel’in Slovakya Milli Takımının da kaptanlığını yaptığını belirtelim. Fenerbahçe Kjaer’in yanına bu ismi transfer ederek başarılı bir hamle yaptı ve savunmasını adeta kaleye çevirdi.

Fenerbahçe 12 golle Başakşehir’den sonra en az gol yiyen takım. Elbette bunda takımın savunma ikilisinin katkısı büyük. Kaptan Volkan Demirel bu durumu şöyle özetliyor; “Derbilerde de görüldü, yere bile yatmadım. Kadıköy’deki maçların çoğunda savunma ile beraber çok iyi oynuyoruz. Çok rahatlatıyorlar ve güven veriyorlar. Rakipleri rahat oynatmıyorlar. Nefes bile aldırmıyorlar bazen.”

Hiç yorum yok