Röportaj | İshak Topçu


Profesyonel futbol kariyerine Kocaelispor’da başlayan İshak Topçu, Eskişehirspor, Tarsus İdman Yurdu, Tavşanlı Linyitspor, Bandırmaspor ve Alanyaspor’un da aralarında bulunduğu 18 farklı takımda forma giydi.

38 yaşındaki kanat oyuncusu, 2005-2008 yılları arasında Eskişehirspor formasıyla TFF 1.Lig’de gösterdiği başarılı performansla hafızalara kazındı. 2009-2010 sezonunda ise takımın en golcüsü olarak Tavşanlı Linyitspor’un 1.Lig’e yükselmesinde önemli rol oynadı.

Sırasıyla İshak Topçu’nun oynadığı takımlar:

İzmitspor, Kocaelispor, Beylerbeyi, Fatih Karagümrük, Eskişehirspor, Erzincanspor, Tarsus İdman Yurdu, Tavşanlı Linyitspor, Bandırmaspor, Kırklarelispor, Alanyaspor, Bozüyükspor, Gebzespor, Hereke Yıldız, Adapazarıspor, Karasuspor, Başiskele Doğantepespor, Sapanca Gençlikspor.

Son olarak Sakarya Süper Amatör Ligi takımlarından Sapanca Gençlikspor’da forma giyen İshak Topçu’ya futbol kariyeri ve Eskişehirspor hakkındaki sorularımızı yönelttik.

Futbola nasıl başladınız?

Futbola köyümün takımında kaleci olarak başladım.

Çocukluk idolünüz hangi futbolcuydu?

Rıdvan Dilmen

2009-2010 sezonunda Tavşanlı Linyitspor formasıyla 21 gol attınız ve takımın 1.Lig’e yükselmesine büyük katkı sağladınız. Öncelikle bu nasıl bir duyguydu ve bu mücadelede sizi motive eden şey neydi?

Daha önce de şampiyonluklar yaşamıştım, hepsinin kendine göre hikayesi ve önemi var. Tavşanlı’nın hikayesi de şöyle: ben Tavşanlı’yı saklı bir yere benzetiyordum, beni en çok motive eden de bu şehrin güzel insanlarını ve diğer güzelliklerini tüm Türkiye’ye göstermekti, bunu da başardık. O zamanlar çok konuşulan bir ilçe olmuştuk, en çok sevindiğim ve gururlandığım yanı da buydu.

Türkiye’de birçok farklı şehrin takımının formasını giydiniz. Bu durumun avantajları ve dezavantajları neler oldu?

Avantajı ülkemizin farklı yerlerinden güzel insanlarla tanışmak ve güzel dostluklar edinmek. Dezavantajı ise bazı şehirlere uyum sorunu yaşanıyor, alışmak zor oluyor.

Eskişehirspor bu sezon ligde kalmayı garantiledi. Bugünlerde maddi sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Eskişehirspor’un hak ettiği yerlere gelebilmesi için sizce neler yapılmalı?

Eskişehir’in eski görkemli zamanlarına dönmesi için yapılması gereken en önemli şey altyapıya yatırım. Altyapının önemini bu sene çok iyi anladılar ve inşallah bunun farkındadırlar.

A Milli Futbol Takımımız son maçında Eskişehir’de Moldova’yı 4-0 mağlup etti. Bu maçta takımımızın güzel oyununun yanı sıra Eskişehir taraftarı da tribünden verdiği destekle maça damga vurdu. Eskişehirspor taraftarı ve Bando ESES hakkında neler söylemek istersiniz?

Es-Es taraftarı sadece Eskişehirspor’un değil A Milli Takımımızın da taraftarı olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Milli Takımımızın evi Eskişehir’dir. Es-Es taraftarı, Türkiye’ye tribün kültürünü getiren, diğer takımlara örnek olan ve olmaya devam eden, şehrinin takımını tutan ender sayılabilecek hatta tek bile olabilecek taraftar grubudur. Bando ESES’le beraber daha da güzeller. Anlatılmaz yaşanır.

Futbolu bıraktıktan sonra ilerleyen dönemdeki planlarınız neler?

Aktif futbol hayatımdan sonra futbolun içinde olmaya devam edeceğim. İlk önce köyümün takımında altyapı ve gençlerle alakalı planlarım var, onları hayata geçirmeye çalışacağım inşallah.

Kariyerinizde unutamadığınız ve sizin için en heyecan verici olan maç hangisiydi?

Kariyerimde şampiyonluk yarışı olsun kümede kalmak adına olsun kritik ve adrenalini yüksek çok maç oynadım. O yüzden şu maç bu maç diye cevap vermem çok zor.

İshak Topçu, Tavşanlı Linyitspor formasıyla

1 yorum:

  1. Çok güzel.Bu blog ileride umarım çok iyi yerlere gelir.

    YanıtlaSil