Messi'nin bilinmeyenleri


Futbol tarihine damga vuran ve rekorları alt üst eden Lionel Messi dünyadaki en popüler isimlerden birisi. Bu popülerliğine rağmen onun hakkında az bilinen veya bilinmeyen şeyler de var.

İşte Arjantinli yıldızın 10 bilinmeyeni:

1-Che‘nin hemşehrisi


Lionel Messi 1987 yılında Che Guevara’nın da doğmuş olduğu Arjantin’in Rosario kentinde dünyaya geldi.

2-River Plate’in kapısından dönmüş


Arjantin’nin köklü kulüplerinden River Plate, Messi’yle ilgileniyordu. Daha sonra ise aylık 900 dolar tutan hormon tedavisi masraflarından dolayı bu transferden vazgeçtiler.

3-Barcelona’ya Geliş Nedeni: Hormon Tedavisi


Messi Barcelona’ya özel bir hormon tedavisine ihtiyacı olduğu için gelmişti ama tedavinin bütün masrafları Arjantin'deki Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandı.

4-Barça’ya gönderilen kaset


Leo Messi kendisini Barçalı yapacak olan kasette portakalı ayağında 113 defa, tenis topunu ise 120 defa sektirmeyi başarıyordu.

5-İlk milli maçında kırmızı kart


2005'te Macaristan karşısında Arjantin formasıyla ilk milli maçına çıkan Messi, 63. dakikada oyuna dahil olduktan 2 dakika sonra rakibine dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan atıldı.

6-İspanyolca’ya kelime kazandırdı


Arjantinli’nin oyun tarzını tanımlayan 'inmessionante' kelimesi Messi sayesinde sözlüğe eklendi.

7-Menajeri yok


Birçok futbolcunun aksine Messi’nin menajeri yok. Arjantinli’nin tüm hakları, babası ve ağabeyi yönetimindeki aile şirketine ait.

8-Kola bağımlısıydı


Pep Guardiola kola bağımlısı olan Messi için fizyoterapist tuttu. Hatta La Masia'daki bütün soda makinelerini kaldırtan İspanyol teknik adam, Messi’nin bu bağımlılıktan kurtulmasını sağladı.

9- Uykucu Messi


Messi günde yaklaşık 12 saat uyuyor. Kız kardeşi, onun uykuya olan bağlılığını şu sözlerle açıklıyor: ”Uyurken ondan mutlusu yok. Kalkmasını söylediğinizde hemen sinirleniyor.”

10-Asosyal Messi


Tanıdıkları onu kapalı kutu, konuşmayı fazla sevmeyen ve birilerinin gölgesi altında olmaktan hoşlanmayan biri olarak tanımlıyor.

Hiç yorum yok